miércoles, 14 de octubre de 2009

sóc mestra, noves tecnologies, per a què?

Amb l' equip rebut per la institució organitzaria, perquè no, el que nosaltres estem fent per a aquesta assignatura, la creació d'un blog, amb el que ja estem incorporant les noves tecnologies de la informació i comunicació.

Amdós, tant professor com alumne, deruan ser particeps actius d'aquesta feina, plantejant temes i sent respostos entres ells (per exemple: un alumne planteja un tema sobre els diferents tipus d'animals: mamífers, reptils...) i tots podràn respondre; professors inclosos.

Creant aquest blog es pretén aconseguir certa motivació i autonomia per part del professor cap a l'alumne.
cadascun dels alumnes haurà de buscar informació, argumentar les seves respostes o temes plantejats.
Com estem parlant d'un blog, en aquest cabrien diverses seccions, on els professors podrien extendres en la seva matèria i els alumnes podrien buscar curiositats sobre les mateixes, al mateix temps que poden plantejar els seus subtes e inquietuds.

Aquest procés tindrà tres parts:
- La familiarització amb les tecnologies de la comunicació e informació.
- la utilització dels recursos.
- la creació d'un blog.

Segons el decret 111/2007, la incorporació de les TIC en el currículum de l 'educació afavoreixen a l'intercanvi d'experiències educatives en diversos nivells ( professor-professor, alumne-professor, alumne-alumne) i afavoreix al mateix temps a la inquietud que desperta la utilització de les noves tecnologies per als joves i en el qual intervé un procés d'aprenentatge mitjançant activitats didàctiques a través d'Internet.

Tot això s'aconseguirà gràcies al plan proposat anteriorment ja que amb la creació d'un blog es pot aconseguir una introducció i aprofitament de les noves tecnologies d'una manera amena i divertida per als alumnes.

En l'aula es formarien grups entre dos i tres alumnes, per a fomentar l'ús de les noves tecnologies en persones que es troben amb limitacions a hora d'utilitzar- les, derivades de les desigualtats socials.

Aquesta feina crec que seria bona per a fomentar la utilització de les TIC i també com a aprenentatge individual i cooperatiu al mateix temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario